Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohový koláč s jablky a kešu ořechy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Tvarohový koláč s jablky a kešu ořechy - postup přípravy

Když se snoubí dokonalá chuť a vůně jablek a ořechů spolu s vláčností a jemností tvarohu, vždy vznikne lahodný zákusek. Tento koláč obsahuje všechny zmíněné suroviny a je velmi osvěžujícím dezertem, který jednoznačně potěší obzvlášť nejen v teplých letních dnech. Pohostit jím můžete i svou vzácnou návštěvu, či jej podávat jako zákusek na zahradní party.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si dobře omyjte citron a nastrouhejte najemno jeho kůru do mísy. Pak přidejte i jemně strouhaný zázvor. Mezitím si naložte do misky s vroucí vodou rozinky, nechte 10 minut macerovat. Na řadu přichází jablka, která oloupejte a pokrájejte na plátky do mísy k citronové kůře a zázvoru. Přidejte trochu citronové šťávy, nasáklé rozinky, cukr a promíchejte.




Asi hodinu směs odložte, aby se všechny chutě propojily. Následně si rozdrťte v mixéru kešu oříšky. Pak si smíchejte ve velké míse tvaroh s cukrem a vaječnými žloutky. Posléze přidejte krupici, vanilkový cukr, nasekané kešu ořechy a kypřící prášek. Všechny ingredience pomocí metličky propojte. V menší misce si rozšlehejte vaječné bílky do tuhé pěny, spolu se špetkou soli a zakomponujte do ořechového těsta spolu s ochucenými plátky jablek. Pár kousků si nechte na ozdobu.

Výsledné těsto vlijte do kulaté formy na koláč či dort, kterou vystelte pečícím papírem. Těsto rovnoměrně rozprostřete a na jeho povrch naskládejte zbylá jablka na ozdobu. Následně dejte do trouby péct přikryté alobalem.

Doba pečení je zhruba 45 minut při 180 stupních Celsia. Upečený koláč nechte vychladnout, posypejte moučkovým cukrem a jednotlivé porce podávejte buď s čerstvě vyšlehanou smetanou, nebo kopečkem vanilkové zmrzliny. Tento voňavý koláč z jablek a kešu oříšků si rozhodně zamilujete. Nahradit kešu ořechy můžete případně i jiným druhem, hodí se například ty vlašské. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů