Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajčatové koření s bazalkou a oreganem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 720 minut

Rajčatové koření s bazalkou a oreganem - postup přípravy

Rajčatové koření s bylinkami dodá vašim jídlům výraznou chuť, kterou si rychle zamilujete. Skvěle se hodí k dochucení omáček, polévek, salátů i masových pokrmů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

K dochucení

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte, zbavte stopek, nakrájejte na menší kousky a vložte do mísy, kde je důkladně rozmixujte se stroužky oloupaného česneku. 

2. KROK

Přidejte sůl, směs propasírujte, rozprostřete na silikonové podložky do sušičky a sušte ji při 60 °C po dobu 6–12 hodin, v závislosti na výkonu vaší sušičky. 

3. KROK

Poznámka: Podložku předem pomažte trochou oleje. Rajčata můžete sušit také na plechu s pečicím papírem nebo jinou podložkou, v troubě. 

4. KROK

Usušenou, křupavou směs rozlámejte, vložte do mixéru a vytvořte prášek, který smíchejte se sušenou bazalkou, sušeným česnekem, oreganem a solí.  

5. KROK

Rajčatové koření skladujte ve vzduchotěsné nádobě na suchém a tmavém místě. 

Tip: Koření z rajčat můžete použít k dochucování polévek, omáček, těstovin, salátů, masa i pomazánek a dalších pokrmů.  

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů