Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketové rolky plněné mletým masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 65 minut

Cuketové rolky plněné mletým masem - postup přípravy

Cuketové rolky plněné mletým masem jsou skvělou volbou pro lehký, ale sytý oběd či večeři. Spojují jemnost zeleniny s bohatou náplní a připravíte je za chvíli.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cuket odřízněte okraje, zeleninu oloupejte a nastrouhejte na tenké plátky, z nichž 500 g nakrájejte na malé kostičky. 

Poznámka: Okraje by mohly způsobit hořkost zeleniny, především u starších kusů. 

2. KROK

Kostičky cukety smíchejte s mletým masem, rýží a směsí nastrouhané mrkve a nadrobno nakrájené cibule, kterou předem smažte na rozpáleném oleji 3–5 minut. 

3. KROK

Směs ochuťte solí, sušeným česnekem, pepřem a důkladně ji zamíchejte. Poté ji postupně pokládejte na okraje jednotlivých cuketových plátků, které zarolujte. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. 

4. KROK

Cuketové rolky vyskládejte do zapékací mísy a zalijte je omáčkou. Tu připravíte smícháním zakysané smetany, kečupu, vody, oleje, soli a provensálských bylinek. 

5. KROK

Pochoutku pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 1 hodiny. Poté ji servírujte samostatně nebo s vařenou rýží či jinou oblíbenou přílohou. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů