Tlačenka z vepřového kolena s česnekem - postup přípravy
Pokud máte rádi domácí produkty, určitě si připravte tlačenku bez barviv a dalších chemických přísad. Pokrm se skvěle hodí ke svačince i jako součást slavnostních mís.
Ingredience
Do tlakového hrnce vložte vepřová kolena, která vařte v osolené vodě s kuličkami pepře, novým kořením, bobkovým listem a oloupanou cibulí 30–60 minut, doměkka. Uvařené maso nechte v hrnci volně vychladnout a poté ho vyjměte.
Maso oberte z kostí a smíchejte ho s prolisovaným česnekem a asi 360 ml vývaru. Směsí naplňte plastovou láhev s odříznutým hrdlem, ve které ji důkladně utlačte. Povrch směsi zalijte trochou vývaru, láhev zakryjte potravinovou fólií a vložte ji do mrazáku.
Na druhý den plastovou láhev z tlačenky sejměte a pokrm servírujte nakrájený na plátky s oblíbeným pečivem.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 1600 g domácí tlačenky.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Калнина Наталья