Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tlačenka z vepřového kolena s česnekem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Tlačenka z vepřového kolena s česnekem - postup přípravy

Pokud máte rádi domácí produkty, určitě si připravte tlačenku bez barviv a dalších chemických přísad. Pokrm se skvěle hodí ke svačince i jako součást slavnostních mís.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do tlakového hrnce vložte vepřová kolena, která vařte v osolené vodě s kuličkami pepře, novým kořením, bobkovým listem a oloupanou cibulí 30–60 minut, doměkka. Uvařené maso nechte v hrnci volně vychladnout a poté ho vyjměte. 

2. KROK

Maso oberte z kostí a smíchejte ho s prolisovaným česnekem a asi 360 ml vývaru. Směsí naplňte plastovou láhev s odříznutým hrdlem, ve které ji důkladně utlačte. Povrch směsi zalijte trochou vývaru, láhev zakryjte potravinovou fólií a vložte ji do mrazáku. 

3. KROK

Na druhý den plastovou láhev z tlačenky sejměte a pokrm servírujte nakrájený na plátky s oblíbeným pečivem. 

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 1600 g domácí tlačenky.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů