Cuketový koláč se sýrem a mrkví - postup přípravy
Cuketový koláč se sýrem a mrkví je jemný, nadýchaný a přitom sytý pokrm, který potěší milovníky zeleninových dobrot. Skvěle se hodí jako předkrm i slaný dezert.
Základ
Ostatní ingredience
Z cukety odřízněte okraje, zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle, osolte ji a nechte odpočívat 15 minut.
Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit její hořkost.
Z cukety následně vymačkejte maximum šťávy a smíchejte ji s nakrájenou cibulí, nastrouhanou mrkví, tvrdým sýrem a tvarohem.
Tip: Místo tvarohu můžete použít čerstvý sýr nebo jiný kyselý mléčný sýr.
Do směsi přidejte vejce, sůl, sušený česnek, mletou uzenou papriku, italské bylinky a prosetou mouku. Ingredience důkladně zamíchejte a vzniklé těsto vložte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem.
Cuketový koláč se sýrem následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 1 hodiny. Po vychladnutí pochoutku servírujte nakrájenou na kousky.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření doma

