Kuře na pivě s tymiánem a vařenou rýží - postup přípravy
Připravte si rychlé a jednoduché hlavní jídlo podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Kuře na pivě je šťavnaté, křehké, má křupavou kůrku a výraznou chuť.
Základ
Do omáčky
Příloha
Na vymazání
Zapékací mísu vymažte máslem a vložte do ní očištěná kuřecí stehna, ochucená solí a sušeným tymiánem. Na každý kus masa poté položte kousek másla.
Pokrm podlijte pivem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 90 minut.
Poznámka: Během pečení maso průběžně podlévejte výpekem.
Výpek z masa přelijte do hrnce, smíchejte ho se směsí piva a škrobu a vše vařte 4 minuty, do zhoustnutí. Vzniklou omáčku následně servírujte s upečeným masem a vařenou rýží.
Poznámka: Rýži uvaříte v osolené vodě během 15–20 minut. Vždy se ale řiďte pokyny k přípravě pokrmu na obalu konkrétního produktu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

