Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Snadné a chutné masové loďky pečené na pánvi

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Snadné a chutné masové loďky pečené na pánvi - postup přípravy

Kompletní oběd nebo večeře, který neudělá ostudu ani u jako pohoštění pro návštěvu. Potřeba je na ně jen pár surovin a pár minut času. Jsou rychlé a navíc snadné, takže je zvládne bez obtíží připravit i kulinářský začátečník. Doplňte pokrm čerstvým zeleninovým salátem a stanou se ozdobou vašeho stolu.

Ingredience pro:
12 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte přípravou těsta na lodičky. V hluboké misce promíchejte hladkou mouku se solí a zalijte vroucí vodou.




Rychlým tempem vše důkladně rozmíchejte. Přilijte rostlinný olej a pokračujte v hnětení, dokud nezískáte soudržné těsto. To vyklopte na pracovní plochu a ještě dalších 5 minut pokračujte ve hnětení rukama.

Hotové těsto vložte do igelitového sáčku či zabalte do přilnavé potravinářské fólie a vložte ho asi na 20 minut do lednice.

Mezitím připravte masovou náplň. Do mísy vložte mleté maso, podle chuti ho osolte a opepřete.

Nakrájejte zelenou petrželku a jarní cibulku na jemné kousky, cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle a vše přidejte do mísy k masu. Všechny přísady důkladně promíchejte.

Odpočaté těsto rozbalte na lehce pomoučněné pracovní ploše a rozválejte ho na tenkou obdélníkovou placku. Ostrým nožem, rádýlkem či kráječem na pizzu rozkrájejte obdélník asi na dvanáct stejně velkých částí.

Na každý těstový obdélníček vložte doprostřed jednu lžíci masové směsi a strany těsta k sobě přimáčkněte, abyste vytvořili lodičku.

Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje a vyskládejte na ni lodičky.

Smažte je na středním ohni tak dlouho, dokud spodní část krásně nezezlátne.

Pak podlijte trochou vody, přiklopte pokličkou, snižte teplotu na mírnou úroveň a nechte 15 minut vařit.

Když je maso v loďkách hotové, můžete vypnout oheň. Rozdělte loďky na talíře, doplňte listem kadeřavého salátu nebo barevnou zeleninou a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů