Rohlíky sypané sezamem z kynutého těsta - postup přípravy
Domácí rohlíky sypané sezamem jsou ideální volbou k pomazánkám, salátům, polévkám i masovým pokrmům. Jsou křupavé, nadýchané a provoní váš domov.
Kvásek
Těsto
Ostatní ingredience
Do teplého mléka vmíchejte droždí a sůl. V samostatné míse smíchejte mouku se změklým máslem, solí a do směsi přidejte také vzniklý kvásek.
Tip: Vzniku hrudek v těstu předejdete, pokud mouku prosejete.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které zakryjte potravinovou fólií a nechte ho 1 hodinu kynout na teplém místě.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat těsto o hmotnosti 930 g.
Těsto rozdělte na tři stejné části, které postupně vyválejte do kruhových plátů o tloušťce 0,5 cm. Každý plát rozkrojte na 8 trojúhelníků, které potřete olejem a zarolujte ze širší strany.
Vzniklé rohlíky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, potřete je rozšlehanými vejci, posypte sezamovými semínky a pečte je v předehřáté troubě na 230 °C po dobu 12 minut.
Tip: Rohlíky sypané sezamem servírujte až poté, co vychladnou. Díky nižší teplotě budou lépe stravitelné. Skvěle se hodí k pomazánkám i jako příloha k salátům a hlavním jídlům.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Viktor Nagy


