Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou - postup přípravy
Pochutnejte si na dokonalém spojení kyselého ovoce a jemného tvarohu. Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou vás překvapí také příjemně křupavým povrchem.
Těsto
Náplň
Drobenka
Tvaroh smíchejte s vejci a klasickým i vanilkovým cukrem. Směs rozmixujte dohladka, vylijte ji na plech, pokrytý pečicím papírem a pokryjte ji rybízem, obaleným ve škrobu.
Nyní připravte drobenku. Změklé máslo vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem, solí a moukou. Vzniklou drobenkou dezert posypte.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku prosejte.
Rybízový koláč pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 35 minut. Po vychladnutí ho servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней

