Kozí rohy s česnekem a hořčičným semínkem - postup přípravy
Kozí rohy s česnekem dodají každému jídlu šmrnc a skvěle se hodí k masovým pokrmům, sýrům i na obložené mísy. Potěší vás výraznou chutí a snadnou přípravou.
Kozí rohy s česnekem a hořčičným semínkem jsou jedním z těch jednoduchých zavařených pokrmů, u kterých se vyplatí trpělivost a správné vrstvení ingrediencí. Stačí pár základních surovin – zelenina, koření a ocet – a můžete mít doma něco, co přinese chuť léta i do zimních měsíců. Každý kousek je křupavý, jemně pikantní a voňavý díky česneku a hořčičnému semínku, které dodává jemný nádech. Sklenice naplněné těmito rohy nejsou jen praktickým doplňkem spíže, ale i chutnou ozdobou stolu, když je podáváte k masu nebo jen tak na pečivo. A protože jsou správně zavařené, vydrží dlouho a připomenou vám domácí kuchyni i na konci zimy.
Základ
Do 1 sklenice
Nálev
Z omytých kozích rohů odstraňte stopky a do každé sklenice vložte hřebíček, bobkový list a nové koření. Sklenice naplňte kozími rohy, ingredience zalijte vroucí vodou, zakryjte víčkem a nechte stát 15 minut. Poté vodu vylijte.
Do hrnce s vroucí vodou vmíchejte cukr, sůl, hořčičné semínko a po 3 minutách přilijte ocet. Tekutinou ihned naplňte sklenice s kozími rohy, pevně je uzavřete a nechte vychladnout dnem vzhůru, pod ručníkem.
Poznámka: Dbejte na to, aby byla zelenina zcela ponořená. V opačném případě by mohly kozí rohy zplesnivět a nebyly by poživatelné.
Kozí rohy s česnekem následně uchovávejte v lednici nebo na chladném a tmavém místě.
Tip: Pochoutku můžete použít jako doplněk k sýrům i masovým pokrmům.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкуснейшн с Lana ilanavi

