Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí jahodový džus bez přidaného cukru

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí jahodový džus bez přidaného cukru - postup přípravy

Výhodou tohoto nápoje je, že neobsahuje přidaný cukr a mohou si ho tak dovolit i diabetici. Domácí jahodový džus je plný vitamínů a připravíte ho jen ze 3 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody omyjte, zbavte je zelených částí a rozmixujte je.  

Tip: Zelené části jahod nevyhazujte. Můžete je omýt, usušit a uvařit z nich výborný čaj.

2. KROK

Vzniklou hmotu nalijte do většího hrnce, smíchejte ji s citronovou šťávou, vodou a vařte ji 20 minut na mírném ohni.

Poznámka: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.

3. KROK

Domácí jahodový džus nalijte do sterilizovaných sklenic, které ihned uzavřete. Nápoj nechte volně vychladnout a poté ho skladujte v chladu a na tmavém místě. Při správném uskladnění může džus vydržet čerstvý až 1 rok.

4. KROK

Poznámka: V tomto receptu kuchařka láhve sterilizovala v troubě, při teplotě 100 °C, po dobu 30 minut. Víčka byly sterilizovány ve vroucí vodě po dobu 10 minut.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů