Domácí jahodový džus bez přidaného cukru - postup přípravy
Výhodou tohoto nápoje je, že neobsahuje přidaný cukr a mohou si ho tak dovolit i diabetici. Domácí jahodový džus je plný vitamínů a připravíte ho jen ze 3 ingrediencí.
Ingredience
Jahody omyjte, zbavte je zelených částí a rozmixujte je.
Tip: Zelené části jahod nevyhazujte. Můžete je omýt, usušit a uvařit z nich výborný čaj.
Vzniklou hmotu nalijte do většího hrnce, smíchejte ji s citronovou šťávou, vodou a vařte ji 20 minut na mírném ohni.
Poznámka: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.
Domácí jahodový džus nalijte do sterilizovaných sklenic, které ihned uzavřete. Nápoj nechte volně vychladnout a poté ho skladujte v chladu a na tmavém místě. Při správném uskladnění může džus vydržet čerstvý až 1 rok.
Poznámka: V tomto receptu kuchařka láhve sterilizovala v troubě, při teplotě 100 °C, po dobu 30 minut. Víčka byly sterilizovány ve vroucí vodě po dobu 10 minut.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja