Koláč z horkovzdušné fritézy s třešněmi - postup přípravy
Pokud chcete připravit vláčný a nadýchaný dezert s osvěžující chutí za pár minut, upečte si koláč z horkovzdušné fritézy. Je plný jemného tvarohu a šťavnatého ovoce.
Těsto
Náplň
Vejce vyšlehejte se špetkou soli, cukrem, kefírem, mlékem a olejem. Přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Polovinu těsta vlijte do fritézy, vyložené pečicím papírem a pečte ji při 160 °C po dobu 7 minut. Mezitím v samostatné míse smíchejte tvaroh s klasickým i vanilkovým cukrem a směsí upečené těsto pokryjte.
Tvarohovou náplň posypte vypeckovanými třešněmi a vše zalijte druhou polovinou těsta. Dezert následně pečte při 180 °C dalších 15 minut.
Tip: Koláč z horkovzdušné fritézy podávejte až po vychladnutí, posypaný moučkovým cukrem. Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fry & Try

