Smažené bramborové placičky s kurkumou - postup přípravy
Smažené bramborové placičky s kurkumou jsou křupavé, voňavé a lehce pikantní. Skvěle poslouží jako rychlé bezmasé hlavní jídlo, příloha k masu i netradiční svačinka.
Těsto
Na smažení
Brambory oloupejte a vařte je v osolené vodě 15 minut, doměkka. Poté zeleninu slijte, rozmačkejte ji a ochuťte solí, mletým černým pepřem a kurkumou.
Ingredience zamíchejte, do brambor přidejte škrob a vytvořte hmotu, z které odebírejte množství o velikosti 2 lžic. Z tohoto množství udělejte bochánek a postup opakujte, dokud budete mít těsto.
Hotové bochánky z bramborového těsta vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, který následně vložte do mrazáku na 20 minut.
Všechny bochánky jemným přitlačením mírně zploštěte a smažte je na rozpáleném oleji 3–5 minut z každé strany, pod pokličkou.
Poznámka: Doba smažení je orientační. Pochoutka by měla získat zlatavou barvu.
Tip: Smažené bramborové placičky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Barevný ubrousek by mohl pokrm znehodnotit.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Grüner Geschmack

