Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené bramborové placičky s kurkumou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Smažené bramborové placičky s kurkumou - postup přípravy

Smažené bramborové placičky s kurkumou jsou křupavé, voňavé a lehce pikantní. Skvěle poslouží jako rychlé bezmasé hlavní jídlo, příloha k masu i netradiční svačinka.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Těsto

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a vařte je v osolené vodě 15 minut, doměkka. Poté zeleninu slijte, rozmačkejte ji a ochuťte solí, mletým černým pepřem a kurkumou. 

2. KROK

Ingredience zamíchejte, do brambor přidejte škrob a vytvořte hmotu, z které odebírejte množství o velikosti 2 lžic. Z tohoto množství udělejte bochánek a postup opakujte, dokud budete mít těsto. 

3. KROK

Hotové bochánky z bramborového těsta vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, který následně vložte do mrazáku na 20 minut. 

4. KROK

Všechny bochánky jemným přitlačením mírně zploštěte a smažte je na rozpáleném oleji 3–5 minut z každé strany, pod pokličkou. 

Poznámka: Doba smažení je orientační. Pochoutka by měla získat zlatavou barvu.

5. KROK

Tip: Smažené bramborové placičky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Barevný ubrousek by mohl pokrm znehodnotit.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Grüner Geschmack

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů