Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lečo s vejcem a gruzínským kořením

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Lečo s vejcem a gruzínským kořením - postup přípravy

Připravte si lečo s vejcem s originální chutí gruzínského koření. Je výživné, plné rozmanitých ingrediencí a můžete si ho dopřát ke snídani i jako lehký oběd či večeři.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V hrnci s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Přidejte nakrájenou papriku a pokračujte ve smažení další 2 minuty.

Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.

2. KROK

Přidejte rajčata a po 2 minutách smažení také vejce. Po další minutě směs ochuťte solí, pepřem a gruzínským kořením Chmeli-Suneli. Směs vařte ještě 1 minutu a poté ji odstavte z tepla. 

3. KROK

Tip: Zeleninové lečo s vejcem podávejte samostatně nebo s oblíbeným pečivem. Skvěle se k němu hodí čerstvý chléb nebo opečená bagetka. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů