Meruňkový koláč s tvarohem a kakaem - postup přípravy
Meruňkový koláč s tvarohem je vláčný ovocný dezert, který potěší každého milovníka letních chutí. Je snadný na přípravu, skvělý ke kávě i jako sladká snídaně.
Těsto
Náplň
Krém
Vejce vyšlehejte s moučkovým cukrem do světlé pěny. Za stálého šlehání přidejte olej, mléko a nakonec směs mouky, kypřicího prášku a kakaa.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte a přidejte je postupně.
Vzniklé těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem, pokryjte ho nakrájenými konzervovanými meruňkami a pokračujte s přípravou krému.
Vejce vyšlehejte s moučkovým cukrem, a jakmile se ingredience propojí, přidejte olej, za stálého šlehání. Do směsi vešlehejte také tvaroh se smetanou a krémem naplňte cukrářský sáček, pomocí kterého ho naneste na dezert.
Pomocí špejle tmavou i světlou část dezertu spojte tak, abyste vytvořili ozdobné tvary a pochoutku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Meruňkový koláč s tvarohem servírujte až poté co vychladne, díky tomu bude lépe stravitelný.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte

