Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí česneková pasta na 2 způsoby

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Domácí česneková pasta na 2 způsoby - postup přípravy

Domácí česneková pasta je výrazná a skvěle se hodí do pomazánek, k dochucení polévek, marinád i jako doplněk k masu. Můžete ji připravit hned 2 způsoby.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

1. způsob

2. způsob

Na zalití (1 sklenice)

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

1. způsob

Oloupaný česnek rozmixujte dohladka, přidejte k němu sůl s citronovou šťávou, olivovým olejem a pokračujte v mixování, dokud se ingredience nepropojí.

2. KROK

Česnekovou pastu vložte do skleněné nádoby, její povrch zalijte lžící olivového oleje, uzavřete ji a skladujte ve vzduchotěsné nádobě, v lednici. 

Tip: Nádobu sterilizujte, aby nedošlo ke znehodnocení pasty bakteriemi.

3. KROK

 2. způsob

Oloupané stroužky česneku rozmixujte dohladka, přidejte k nim nasekaný kopr s olejem, jablečným octem, solí a pokračujte v mixování. 

4. KROK

Jakmile se ingredience propojí, domácí česnekovou pastu s koprem vložte do sklenice, zalijte její povrch olivovým olejem, sklenici uzavřete skladujte v lednici. 

Tip: Oba druhy česnekové pasty lze zmrazit.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů