Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Galetka z listového těsta se švestkami

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Galetka z listového těsta se švestkami - postup přípravy

Galetka je plná šťavnatého ovoce a křupavých mandlí. Ohromí vás kombinací chutí, snadnou přípravou a originálním vzhledem, díky kterému se hodí i na slavnostní stůl.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Náplň

Krém

Na potření a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Listové těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pokračujte s přípravou krému. Tvaroh smíchejte s cukrem, vanilkovým extraktem a vanilkovým pudinkem v prášku. 

2. KROK

Střed listového těsta potřete krémem, který pokryjte nakrájenými, vypeckovanými švestkami. Ty posypte cukrem, skořicí a okraje těsta zahněte směrem do středu. 

Poznámka: Náplň nechte viditelnou. Nezakrývejte ji.

3. KROK

Těsto potřete rozšlehaným vejcem, posypte ho plátky mandlí a galetku pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.

Poznámka: Upečenou galetku servírujte posypanou moučkovým cukrem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů