Galetka z listového těsta se švestkami - postup přípravy
Galetka je plná šťavnatého ovoce a křupavých mandlí. Ohromí vás kombinací chutí, snadnou přípravou a originálním vzhledem, díky kterému se hodí i na slavnostní stůl.
Základ
Náplň
Krém
Na potření a posypání
Listové těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pokračujte s přípravou krému. Tvaroh smíchejte s cukrem, vanilkovým extraktem a vanilkovým pudinkem v prášku.
Střed listového těsta potřete krémem, který pokryjte nakrájenými, vypeckovanými švestkami. Ty posypte cukrem, skořicí a okraje těsta zahněte směrem do středu.
Poznámka: Náplň nechte viditelnou. Nezakrývejte ji.
Těsto potřete rozšlehaným vejcem, posypte ho plátky mandlí a galetku pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.
Poznámka: Upečenou galetku servírujte posypanou moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Listové těsto recepty

