Marmeládová buchta z jogurtového těsta - postup přípravy
Marmeládová buchta je vláčná, nadýchaná a má úžasně osvěžující ovocnou chuť. Výhodou receptu je velmi jednoduchá příprava, která zabere pár minut.
Těsto
Náplň
Na vymazání
Na posypání
Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny, do které přidejte olej a bílý jogurt, za stálého šlehání. Poté do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Polovinu vzniklého těsta vlijte do formy na pečení, vymazané máslem a těsto ozdobte ovocnou marmeládou, kterou pokryjte zbytkem těsta.
Poznámka: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Povrch dezertu ozdobte další vrstvou ovocné marmelády a pochoutku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, otestujte pomocí špejle.
Marmeládovou buchtu podávejte až po vychladnutí, posypanou moučkovým cukrem.
Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba

