Tiramisu roláda z cukrářských piškotů - postup přípravy
Připravte si chutný dezert, který ocení příznivci nepečených pochoutek. Tiramisu roláda z cukrářských piškotů vypadá luxusně a hodí se ke slavnostním příležitostem.
Krém
Ostatní ingredience
Do uvařené kávy vmíchejte instantní kávu a cukr. Tekutinu následně smíchejte s mascarpone a směs vyšlehejte do tuhého krému, do kterého přidejte smetanu ke šlehání.
Jakmile se ingredience propojí, krém odložte bokem a připravte základ z cukrářských piškotů. Ty předem namočte v rozpuštěné kávě a vyskládejte je na rovnou plochu, pokrytou potravinovou fólií.
Piškoty pokryjte krémem, který posypte kakaem, dezert zarolujte a zabalený ve folii ho vložte na 1 hodinu do lednice.
Poznámka: Trochu krému si ponechte na závěrečné zdobení dezertu.
Tiramisu roládu z cukrářských piškotů potřete zbylým krémem, posypte ji kakaem a servírujte ji nakrájenou na kousky.
Tip: Dezert uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89

