Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cukety s chilli v pikantním nálevu

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Cukety s chilli v pikantním nálevu - postup přípravy

Díky tomuto receptu získáte perfektní doplněk k masovým pokrmům, který se hodí i do salátů a na slavnostní mísy. Při správném skladování vám vydrží i více než rok.

Ingredience pro:
6 sklenic
+ -

Základ

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukety zbavte okrajů, horizontálně je rozkrojte na polovinu a vydlabejte je.

Poznámka: Okraje zeleniny by mohly způsobit její hořkost.

2. KROK

Vydlabanou zeleninu nakrájejte na větší kousky a smíchejte ji s nakrájeným česnekem, chilli papričkou a solí. Směs nechte odpočívat 2 hodiny a těsně před uplynutím této doby připravte nálev. 

3. KROK

V rendlíku smíchejte cukr s octem, olejem a chilli kousky. Směs vařte 2–3 minuty a ještě horkou ji nalijte do mísy se zeleninou.

Poznámka: V tomto receptu bylo použito chilli koření Gochugaru.

4. KROK

Ingredience promíchejte a směsí, včetně šťávy, naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou. 

5. KROK

Do hrnce nalijte vodu až po víčka, zakryjte ho pokličkou a cukety zavařujte 10 minut, od bodu varu. Sklenice opatrně vyjměte a nechte je zcela vychladnout, dnem vzhůru.

Poznámka: Cukety s chilli skladujte na tmavém a chladném místě.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Swojskie jedzonko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů