Pečené kuře se zelím, mrkví a česnekem - postup přípravy
Pečené kuře se zelím je jednoduché, voňavé a šťavnaté jídlo, které propojuje křehké maso s nasládlou chutí zeleniny. Skvěle se hodí ke všednímu i slavnostnímu obědu.
Maso
Zelenina
Kuřecí stehna vložte do zapékací mísy, polijte je olejem a ochuťte solí, pepřem, sušeným tymiánem a kořením Kuře pečené ze všech stran. Maso nechte marinovat 15–20 minut.
Na každý kousek masa položte lžíci másla a pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25–30 minut. Mezitím na jiný plech rozprostřete nakrájené zelí, které pokryjte nakrájenou cibulí, mrkví a česnekem.
Zeleninu posypte solí, kořením Grilovaná zelenina, kurkumou, sušenou petrželkou, pokryjte ji rajským protlakem a podlijte vodou. Poté ji zamíchejte a pokryjte upečeným kuřecím masem.
Pokrm polijte výpekem, zakryjte ho pečicím papírem, poté alobalem a pečte ho dalších 40–45 minut.
Poznámka: Papír předem navlhčete vodou.
Pečené kuře se zelím podávejte s upečenou zeleninou a oblíbenou přílohou, jako je rýže, brambory nebo pečivo.
Tip: Pokrm můžete doplnit také oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовлю Дома Готовлю Вкусно

