Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Poctivý jablečný štrúdl s ořechy

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Poctivý jablečný štrúdl s ořechy - postup přípravy

Poctivý jablečný štrúdl s ořechy provoní váš domov skořicí a ohromí vás svou jedinečnou chutí. Vypadá luxusně a můžete ho podávat ve všední den i na oslavách.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Náplň

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vložte je do větší mísy, ve které je smíchejte se skořicí, moukou a lžící cukru. 

Poznámka: Před krájením z jablek odstraňte jádřince.

2. KROK

Zbytek cukru smíchejte s nasekanými ořechy, strouhankou a začněte s kompletací štrúdlu. Listové těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a jeho střed posypte ořechovou směsí.

3. KROK

Na vrstvu s ořechy naneste ochucená jablka a náplň okraji těsta zakryjte. Na povrchu dezertu vytvořte několik řezů, těsto potřete rozšlehaným vejcem a štrúdl pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.

4. KROK

Poctivý jablečný štrúdl nechte vychladnout a poté ho servírujte posypaný moučkovým cukrem. 

Tip: Každou porci můžete doplnit šlehačkou nebo zmrzlinou. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: ReniasBackwelt

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů