Poctivý jablečný štrúdl s ořechy - postup přípravy
Poctivý jablečný štrúdl s ořechy provoní váš domov skořicí a ohromí vás svou jedinečnou chutí. Vypadá luxusně a můžete ho podávat ve všední den i na oslavách.
Základ
Náplň
Na potření
Na posypání
Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vložte je do větší mísy, ve které je smíchejte se skořicí, moukou a lžící cukru.
Poznámka: Před krájením z jablek odstraňte jádřince.
Zbytek cukru smíchejte s nasekanými ořechy, strouhankou a začněte s kompletací štrúdlu. Listové těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a jeho střed posypte ořechovou směsí.
Na vrstvu s ořechy naneste ochucená jablka a náplň okraji těsta zakryjte. Na povrchu dezertu vytvořte několik řezů, těsto potřete rozšlehaným vejcem a štrúdl pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Poctivý jablečný štrúdl nechte vychladnout a poté ho servírujte posypaný moučkovým cukrem.
Tip: Každou porci můžete doplnit šlehačkou nebo zmrzlinou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ReniasBackwelt

