Toffifee pusinky s čokoládou a ořechy - postup přípravy
Toffifee pusinky jsou perfektní kombinací lehce křupavé struktury a rozplývavé karamelovo-čokoládové náplně. Toto vánoční cukroví vypadá luxusně a ihned zaujme.
Toffifee pusinky s čokoládou a ořechy jsou přesně ten druh cukroví, který na vánočním stole okamžitě upoutá pozornost. Nejenže vypadají jako z luxusní cukrárny, ale jejich chuť je doslova neodolatelná – křehké těsto, sladká pusinka a uprostřed ukrytý poklad v podobě karamelovo-oříškové pralinky. Pokud hledáte něco, co potěší oko i jazyk, právě jste našli svého favorita.
Tohle cukroví je jako stvořené pro slavnostní chvíle. Kombinuje klasické pečení s moderním twistem – známou pralinku Toffifee, která se stala oblíbenou pochoutkou napříč generacemi. Je to přesně ten typ receptu, který vznikl z touhy udělat něco jinak, trochu si pohrát a přitom zůstat věrný vánoční tradici. Výsledkem je cukroví, které vypadá efektně, ale zvládne ho i domácí pekař bez letitých zkušeností.
Inspirací pro tento recept byly klasické pusinky a linecké cukroví, které se v českých domácnostech pečou už desítky let. Přidáním Toffifee se ale celý koncept posouvá o úroveň výš – vzniká tak malý dezert, který spojuje křupavost, jemnost i sladkou náplň v jednom soustu. A právě tahle kombinace dělá z pusinek něco výjimečného.
A pokud si s nimi chcete trochu pohrát, možností je spousta. Místo Toffifee můžete použít jiné pralinky – třeba Ferrero Rocher, Raffaello nebo kousky karamelové čokolády. Do pusinkového sněhu se hodí špetka skořice nebo vanilky, a pokud máte rádi kontrasty, zkuste do těsta přidat citronovou kůru nebo mleté oříšky. Hotové pusinky můžete ještě dozdobit čokoládovou polevou, jedlými perličkami nebo zlatým práškem – a máte cukroví, které se bude vyjímat i na slavnostní tabuli.
Toffifee pusinky s čokoládou a ořechy jsou zkrátka malý zázrak – krásné, chutné a připravené s radostí. Přesně takové, jaké by vánoční cukroví mělo být.
Těsto
Pusinkový krém
Náplň
Zdobení
Mouku smíchejte s klasickým i vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přidejte změklé máslo, vaječný žloutek, studenou vodu a vytvořte hladké těsto.
Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Těsto zabalte do potravinové fólie a vložte ho na 30 minut do lednice. Poté z něj vyválejte plát o tloušťce 0,4 cm, z kterého vykrojte kolečka o průměru asi 6 cm.
Kolečka vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a do středu každého z nich vložte jeden kousek Toffifee, čokoládovou náplní dolů.
Pokračujte s přípravou pusinkového krému. Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli do pěny. Za stálého šlehání přidejte cukr a nakonec citronovou šťávu.
Sníh vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a zakryjte jím každé kolečko těsta s Toffifee. Cukroví následně pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15–20 minut.
Upečené Toffifee pusinky ozdobte rozpuštěnou čokoládou, kterou nechte zaschnout. Cukroví servírujte až po vychladnutí, aby bylo lépe stravitelné.
Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnce za 2 minuty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: kochkino

