Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodná domácí zmrzlina

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Lahodná domácí zmrzlina - postup přípravy

V letním období se slunečným počasím přemýšlíme neustále o způsobu, jak se zchladit a jedním z těch nejlahodnějších je zmrzlina. Možná ale nejste spokojení s nabídkou obchodů a rádi byste si nějakou tu mraženou dobrůtku připravili doma sami. Možná se ale stejně tak bojíte, že její výroba bude obtížná, časově náročná a bude vyžadovat velké množství běžně nedostupných surovin. My vám ale ukážeme, že skvělou a lahodnou domácí zmrzlinu si můžete připravit kdykoliv bez sebemenších obtíží z pouhých dvou surovin, které můžete koupit i v té nejmenší večerce. A zaručeně vám i vašim blízkým bude moc chutnat.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Smetanu vychlaďte v lednici, pak ji nalijte do mísy a elektrickým šlehačem nebo kuchyňským robotem ji šlehejte střední rychlostí, dokud nezískáte tuhou pěnu, která zanechává špičky po vytažení šlehacích metliček. Šlehání nesmíte přehnat, abyste z tuhé pěny nenadělali břečku.




Do této pevné pěny opatrně za stálého jemného míchání (teď už ne šlehačem ale ručně) přilijeme kondenzované mléko, které důkladně se smetanovou pěnou promísíme, aby se obě suroviny spojily.

Vezměte nádobu obdélníkového tvaru a její dno co nejtěsněji vyskládejte obdélníkovými sušenkami. Smetanovou směs pak vlijte na tuto sušenkovou vrstvu a pomocí špachtle důkladně uhlaďte její povrch. Zmrzlinovou vrstvu pak znovu zakryjte sušenkami.


Takto připravenou budoucí zmrzlinu vložte do mrazáku a nechte tuhnout po dobu nejméně pěti hodin, lépe však přes noc.

Druhý den nebo po uplynutí doby tuhnutí nádobu se zmrzlinou v sušenkách vyndejte z mrazáku, vyklopte na vhodný povrch – ideální je k tomu silikonová kuchyňská podložka. Podle sušenek nožem rozdělte zmrzlinu na jednotlivé porce a s radostí a chutí podávejte.

Přejeme vám spoustu lahodné zábavy s vašimi blízkými a příjemné strávení letních měsíců spolu se skvělou domácí zmrzlinou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů