Slaný koláč z tortilly - postup přípravy
Rychlých receptů na zajímavé snídaně není nikdy dost. Jen s tou správnou snídaní totiž můžete správně nastartovat svůj den a zařídit si lepší náladu, ať už vás potká v práci cokoliv. Jednou z takových super snídaní je slaný koláč z tortilly plný šunky a sýra, která vás zasytí a harmonizuje vaše tělo i ducha. Nepotřebujete k němu žádné zvláštní ingredience kromě tortill, které se vám beztak doma vždycky hodí. Tak se pojďte podívat, jak jednoduše tuhle chutnou snídani připravíte.
Ingredience
Návod na přípravu:
Připravte si pánev se silným dnem, nastrouhejte si sýr na hrubém struhadle a rajčata omyjte, osušte a nakrájejte na kolečka.
Do misky si rozbijte tři vajíčka a podle chuti je dosolte a dopepřete. Rozšlehejte je vidličkou či metličkou.
Studenou pánev vymažte máslem a nalijte na ni polovinu rozšlehaných vajíček do vrstvy ideálně o síle kolem půl centimetru. Tuto vajíčkovou vrstvu překryjte jednou tortillou. Plátky šunky či jiné uzeniny rozložte po celé ploše tortilly a posypejte ji strouhaným sýrem. Zakryjte přísady druhou tortillou.
Na druhou tortillovou vrstvu rozložte kolečka rajčat a opět zasypejte sýrem. Zakryjte třetí tortillou, na ni dejte zase plátky šunky a sýr a přikryjte poslední tortillou. Její povrch zalijte druhou polovinou rozšlehaného vajíčka a rozetřete ho po celé její ploše.
Takto připravenou pánev postavte na kamna, zapněte mírné teplo a pod pokličkou zvolna pečte 5 minut z jedné strany, pak opatrně otočte a opékejte dalších 5 minut.
Když je tortilla z obou stran zlatavá, opatrně ji vyklopte z pánve na talíř a ještě horkou ji můžete zasypat strouhaným sýrem a případně také najemno sekanými bylinkami, jako je petrželka, pažitka, kopr nebo zelená cibulka.
Dobrou chuť.