Smažené kuře v županu - postup přípravy
Máte chuť na něco dobrého a voňavého? Co tak třeba kuře? Jak ho ale připravit, když na pečení není dost času a vy máte k dispozici jenom pánvičku? Odpověď zní: smažené kuře v županu. Malé kousky kuřecích prsou obalené v kořeněném těstíčku může dobře sloužit jako hlavní chod i jako chutná svačinka na cesty. Můžete je podávat samotná nebo s vaší oblíbenou oblohou nebo jen se salátem z čerstvé zeleniny. Zkuste to, jednodušší už to být nemůže!
Ingredience
Návod na přípravu:
Kuřecí prsíčka dobře omyjte pod tekoucí vodou a osušte je papírovou utěrkou. Ostrým nožem je nakrájejte na tenké proužky a vložte ho do misky.
Rozklepněte si tři vajíčka a oddělte bílky, které odložte stranou, a žloutky, které přidejte do misky s masem. Prolisujte k němu ještě česnek, přidejte sůl, pepř a koření a dobře všechny přísady s kuřetem promíchejte a nechte stát 30 minut v lednici, aby se příchuti proležely a nasákly se do masa. Po uplynutí doby marinování přidejte do misky ještě škrob a znovu dobře promíchejte.
Do misky s vaječnými bílky přidejte špetku soli a elektrickým šlehačem je vyšlehejte do pevné pěny.
Na kamna si postavte pánev s malou vrstvou rostlinného oleje a rozpalte ji. Pak stáhněte oheň na mírnou intenzitu. Každý marinovaný řízeček namočte do misky s našlehaným bílkovým sněhem a položte ho na horkou pánev. Smažte 2 až 3 minuty z každé strany.
Po vytažení z pánve nechte řízečky okapat na talíři vyloženém savými papírovými utěrkami a podávejte čerstvé nebo studené s vařenými bramborami, bramborovou kaší, čerstvou nebo grilovanou zeleninou nebo jen tak s chlebem.
Dobrou chuť.