Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masová směs s houbami a zeleninou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Masová směs s houbami a zeleninou - postup přípravy

S asijskou kuchyní sice nemá základ tohoto receptu až tolik společného, ale to neznamená, že si na něm nemůžete pochutnat. Čína v českých podmínkách má mnoho variancí. V tomto případě se budeme držet masa, hub a zeleniny.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Vezměte žampiony, očistěte je, loupat je nemusíte. Následně každý žampion i s nožičkou dvakrát překrojte a vytvořte z něho čtvrtiny. Ty vhoďte do rozpálené pánve s trochou oleje. Žampiony chvíli restujte, aby byly měkké.

2. KROK

Nakrájejte si vepřové maso. Hodí se krkovice, kýta, ale také kotleta. Záleží na vašich preferencích. Maso nejprve nakrájejte na silnější plátky, poté z nich udělejte nudličky a z těch kostičky. Žampiony vyjměte z pánve a dejte je stranou a do stejné pánve vhoďte restovat nakrájené vepřové maso. Restujte ze všech stran, aby se dostatečně zatáhlo. Potom snižte plamen, přiklopte pánev pokličkou a pozvolna duste.

3. KROK

Nakrájejte zbývající zeleninu. Začněte oloupanou cibulí, kterou překrojte na půl a poté ji nakrájejte na tenká půl kolečka. Poté ji přihoďte k dušenému masu a lehce promíchejte. Papriku omyjte, zbavte ji jadýrek a také ji nakrájejte na menší kousky. To stejné udělejte s mrkví, kterou oloupanou nakrájejte na půl kolečka. Papriku i mrkev taktéž přihoďte k masu a nechte dále dusit. Na závěr přihoďte nakrájená rajčata, vše osolte, opepřete, přidejte mletou papriku, doplňte žampiony a vše krátce pomalu prohřívejte.

4. KROK

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na menší kousky. Vložte je do hrnce, zalijte vodou, osolte a přiveďte k varu. Slijte, přidejte kousky másla a rozšťouchejte. Poté buď ručně, nebo mixérem, vyšlehejte nadýchanou bramborovou kaši, do které postupně přidávejte ohřáté mléko. Hotovou bramborovou kaši naservírujte na talíř, k tomu masovou směs a můžete ihned podávat. Na závěr lze vše ozdobit nasekanou petrželkou, nebo jinou bylinkou.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů