Lahodná a zdravá pizza z cuketového těsta - postup přípravy
Pizza je super, není ale příliš dietní. Pokud toužíte po této dobrotě, ale nechcete tím uškodit své postavě ani výživovému plánu, vyzkoušejte naši perfektní pizzu z cuketového těsta, ve které najdete jen minimální množství mouky a jinak je doslova nadupaná zeleninou. Hotová bude za deset minut a ani kvůli ní nemusíte rozpalovat troubu. Stačí vám obyčejná pánev. Zní to lákavě?
Ingredience
Návod na přípravu:
Cuketu omyjte a osušte, odkrojte špičky a nastrouhejte ji na hrubém struhadle do velké mísy. Posypejte ji trochou soli, zamíchejte a nechejte stát asi 5 až 10 minut, aby pustila přebytečnou vodu. Cuketu pak vyklopte na čistou utěrku, s jejíž pomocí ji důkladně vyždímejte a vymačkejte, co nejvíce to půjde. Přebytečná voda by mohla snadno zkazit konzistenci a soudržnost celého výsledného těsta.
Když máte cuketu zbavenou vody, vložte ji zpátky do mísy a rozklepněte k ní vajíčko. Přidejte trochu mouky a dobře promíchejte, abyste získali soudržné těsto.
Rajčata umyjte a osušte a nakrájejte je na tenká kolečka. Sýr nastrouhejte a případně nakrájejte salám či klobásu na kolečka. Cibuli oloupejte, přepulte a nakrájejte na tenké půlkulaté plátky.
Na kamnech si rozehřejte větší pánev s trochou rostlinného oleje a když je dostatečně horká, rozprostřete na celou její plochu cuketovou hmotu. Plamen stáhněte na minimum a zvolna opékejte, dokud spodní část nezhnědne. Pak ji otočte a osmažte z druhé strany na mírném ohni asi 2 až 3 minuty.
Pak na placku namažte rajčatové sugo, posypejte ho sýrem, na něj vyskládejte kolečka uzeniny, na něj rajčata a navrch nasypejte nakrájenou cibuli, případně přidejte ještě jednu vrstvu sýra. Přiklopte pokličkou a dopékejte dalších 7 až 10 minut, dokud suroviny na jejím povrchu nezezlátnou a sýr se nerozteče.
Opatrně přendejte pizzu na talíř, posypejte sekanou petrželkou a podávejte.