Papriky plněné mletým masem a rýží - postup přípravy
Tento recept je velmi oblíbený a také známý všem šikovným hospodyňkám. Především pak naše babičky jej vařily poměrně často. Jsou to papriky plněné mletým masem a rýží. Nejčastěji se podávaly s houskovým knedlíkem a rajskou omáčkou. Jistě si tu chuť vybaví pár z vás. Udělejte tímto pokrmem radost své rodině a pusťte se do přípravy.
Ingredience
Nejprve si oloupejte cibule, přepulte je a vložte do mixéru. Také k nim přidejte čerstvou petrželku a umixujte najemno. Možností je také nasekaní nadrobno pomocí nože, je to zkrátka jen na vás. Následně si v sítku opláchněte rýži pod proudem studené vody a poté ji vařte v mírně osolené vodě do změknutí.
Uvařenou rýži vyklopte do mísy a přimíchejte do ní nasekanou cibulku, petrželku, mleté maso a ochuťte solí, mletým pepřem. Náplň do paprik tak máte připravenou. Na řadě je očištění paprik. Ty omyjte, odstraňte stopky a vyjměte z vnitřku semínka. Zelenina by měla zůstat celistvá, aby v ní držela dobře masová náplň. Pak si vezměte k ruce onu směs masa s rýže a papriky až po okraj plňte.
Naplněné papriky s masovou směsí vyskládejte do hrnce, nalijte do něj vroucí vodu a vařte, dokud nezměknou. Papriky se budou vařit zhruba 40 až 50 minut. Pokud se voda odpaří, můžete do hrnce samozřejmě přidat další. Podávat pokrm lze buď se zakysanou smetanou a čerstvým pečivem, nebo s již zmíněnou rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem. Tohle jídlo vás zaručeně přenese do vzpomínek na dětství. Přejeme vám dobrou chuť!