Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou - postup přípravy

Pokud jste dostali chuť na něco lehkého, co vás zároveň i zasytí, přišel ten pravý čas na to si udělat pořádný salát z tuňáka. Potřebujete na něj hlavně zeleninu, takže za něj rozhodně moc neutratíte.

Ingredience pro:
1 porce

Salát

Zálivka

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nejprve nadrobno nakrájejte celou kapii a polovinu žluté papriky. Přesypejte do mísy a přidejte i nakrájenou okurku, jablko a jarní cibulku. Dosypejte kukuřici a přilijte vymačkanou citronovou šťávu.

2. KROK

Uvařte těstoviny al dente dle návodu na obalu. Přendejte je do větší mísy a zakapejte olejem. Poté se vrhněte na přípravu zálivky.

3. KROK

Do menší mističky dejte hořčici, olivový olej, sójovou omáčku, bílý vinný ocet, citronovou šťávu, rajčatový protlak, majonézu a dohromady smíchejte metličkou. Poté přidejte jogurt, opět promíchejte a okořeňte solí, pepřem a cukrem. Přilijte zálivku do zeleninové směsi a poté obojí přidejte k těstovinám. Otevřete tuňáka a přidejte jej do salátu, vše promíchejte. Poté máte hotovo, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů