Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí Kinder mléčný řez

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 50 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Domácí Kinder mléčný řez - postup přípravy

Dnes vám přinášíme další z řady receptů na dezerty inspirované oblíbenými komerčními sladkostmi. Tentokrát to bude kakaový koláč s bělostnou a jemnou mléčnou náplní, který je na pultech obchodů známý pod názvem Kinder mléčný řez. Troufáme si ale říci, že tato domácí varianta je dokonce mnohem lepší a v neposlední řadě také zdravější. Ostatně, vyzkoušejte ho sami a můžete je vzájemně porovnat.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka:

Nechte rozehřát troubu na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. V hrnci rozpusťte máslo a odstavte z ohně. Přidejte k němu cukr, sůl, kakao, jedlou sodu, skořici, med a vajíčko a všechno dobře rozmíchejte. Do zahřáté směsi přidejte hladkou mouku a důkladně míchejte, dokud nevytvoříte jednolité těsto. To vyklopte na lehce pomoučněný vál, ještě trochu propracujte rukama a rozdělte ho na dvě poloviny. Obě vyválejte na obdélníkovou placku o velikosti plechu na pečení. Jednu z nich přeneste na plech a po celé ploše ji propíchejte vidličkou. Vložte do vyhřáté trouby péct po dobu 6 minut. Pak upečenou placku vyndejte a dejte stejným způsobem upéct i tu druhou.




Mezitím připravte smetanový krém. Ve dvou decilitrech mléka rozmíchejte pudinkový prášek s cukrem. Zbylé mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Když vře, vmíchejte do mléka rozmíchaný pudink s cukrem a za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne. Pak odstavte z ohně a nechte vychladnout.

Do misky vyklopte mascarpone a změklé máslo a šlehačem obojí vyšlehejte do načechrané konzistence. Do hmoty pak přimíchejte vychladlý pudink a dále šlehejte, dokud nezískáte hladký a jednolitý krém. Tím pak rovnoměrně pomažte jeden upečený korpus a zakryjte druhým.


Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu se dvěma lžičkami slunečnicového oleje, rozmíchejte a polevou zalijte vrchní korpus. Celý dort zakryjte alobalem a přes noc dejte do lednice vychladit.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů