Bramborový salát s rajčaty - postup přípravy
Pokud si budete chtít letošní vánoční svátky nějak ozvláštnit, můžete tak učinit s tímto nezvyklým bramborovým salátem. Jsou v něm obsažené jak klasické ingredience (brambory, šunka, kyselá okurka), tak i ty méně obvyklé, jako jsou rajčata a jarní cibulka. I přesto je přímo dokonalý a hodit se bude k masu perfektně. Vyzkoušejte něco nového. Salát je možné jíst i samotný jako předkrm, nebo je vhodný k obědu a večeři s celozrnným chlebem.
Ingredience
Postup je v podstatě dost podobný, jako když děláte klasický bramborový salát. Brambory si nejprve uvařte ve slupce do měkka. Pak je nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Vložte je do velké mísy a přidejte i na kostičky pokrájenou šunku, plátky kyselých okurek, menší kostky rajčat, na plátky nakrájená vařená vajíčka, nadrobno nasekanou jarní cibulku, zakápněte vše majonézou, osolte a dobře promíchejte vařečkou.
Bramborový salát před podáváním dejte do lednice vychladit. Servírujte buď k masovému steaku, řízku, nebo jen tak samotný s plátkem oblíbeného chleba, či jiného pečiva. Pokud budete chtít lehčí variantu salátu, přidat lze místo klasické majonézy light verzi, nebo méně tučnou zakysanou smetanu. Vegetariáni pouze vynechají šunkový salám a získají velmi chutný pokrm pro každou příležitost.
Velice dobrý a v podstatě i dietní bude bramborový salát i se zálivkou z olivového oleje, soli, mletého černého pepře a citronové šťávy. Je jen na vás, jak pokrm pojmete. Kdo rád ostřejší chutě, může místo jarní cibulky použít tu žlutou, nebo červenou. Přejeme vám dobré chutnání.