Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Podzimní pečený salát z řepy a muškátové dýně

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Podzimní pečený salát z řepy a muškátové dýně - postup přípravy

Okouzlete svou rodinu a přátele a připravte jim nápaditý podzimní pečený salát z řepy a dýně doplněný slaným feta sýrem a křupavými piniovými oříšky.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Medový dresink

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Červenou řepu oloupejte a nakrájejte ji na větší kostičky. Vložte ji do pekáčku a zakápněte olivovým olejem. Očištěný česnek rozkrojte napůl, přidejte ho k řepě a důkladně promíchejte. Řepu vložte do rozpálené trouby a pečte ji 20 minut při teplotě 200 °C.

2. KROK

Mezitím očistěte dýni, vydlabejte z ní dužinu a semínka a nakrájejte ji na větší kostičky. Vyjměte pekáček z trouby a dýni přidejte k řepě. Zeleninu dochuťte solí a nastrouhaným muškátovým oříškem a vše společně důkladně promíchejte. Přidejte snítku rozmarýnu a směs dejte znovu péct na 30 minut při teplotě 180 °C.

3. KROK

Sýr feta nakrájejte na kostičky a odložte ho stranou. Na suché pánvi krátce opražte piniové oříšky. Po celou dobu je míchejte, protože se velmi snadno spálí. Jakmile začnou oříšky vonět, stáhněte je z pánve. Omytá rajčata nakrájejte na měsíčky.

4. KROK

Z půlky citrónu vymačkejte šťávu a nalijte ji do olivového oleje společně se lžičkou medu. Dochuťte solí a pepřem a vše společně promíchejte.

5. KROK

Na servírovací talíř položte mix salátových listů a do jeho středu položte upečenou dýni s řepou. Salát ozdobte nakrájenými rajčaty a sýrem. Nakonec teplý salát zalijte medovým dresinkem a posypte piniovými oříšky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Przepisy od Katarzyny

 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů