Kuřecí roláda pečená ve vepřové kůži - postup přípravy
Maso, maso a zase maso. Pokud máte maso rádi, přinášíme vám zajímavý recept na roládu ze dvou druhů masa, která se vám bude hodit jako voňavá večeře spolu s bramborovou kaší, anebo jako vždy připravená svačina do práce. Velmi dobře totiž tahle dobrota chutná na chlebu potřeném hořčicí a doplněná o kyselou okurku nebo plátek čerstvé cibule. Křupavá vepřová kůže dodá masu lahodnou šťavnatost a vůni a koření se postará o báječnou chuť. Tak to zkuste taky, uvidíte, že vás nezklame.
Ingredience
Kuřecí stehna důkladně umyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami. Odstraňte z nich kosti a maso nakrájejte na velké kousky. Vložte je do misky a přidejte k nim půl polévkové lžíce soli, půl lžíce koření na kuře a půl lžičky sušeného česneku. Vše dobře promíchejte a na 15 minut vložte do lednice odpočinout a marinovat.
Vepřovou kůži dobře oškrábejte a odřízněte přebytečný tuk. Do kůže pak rukama vetřete zbylé koření, které dobře vmasírujte.
Na takto připravenou vepřovou kůži k jednomu okraji umístěte vychlazené a naložené kuřecí maso a co nejtěsněji jej zabalte do vepřové kůže.
Takto připravenou roládu pak pevně zabalte do pečicího papíru a do dvou vrstev hliníkové fólie a zajistěte konce tak, aby se nerozbalovaly. Vložte takto připravenou roládu do pekáčku a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia po dobu 30 minut. Pak snižte teplotu na 100 stupňů Celsia a pečte dalších 1,5 až 2 hodiny.
Poté můžete roládu rozbalit a ihned podávat, anebo ji zatížit něčím těžkým a nechat do rána vychladnout, přičemž budete mít chutnou alternativu ke komerčním masovým lahůdkářským výrobkům.
Pokud máte rádi křupavou kůrčičku, pak po uplynutí dvou hodin pečení roládu rozbalte ze všech obalů z hliníkové fólie a pečicího papíru a vložte ji zpátky do trouby. Tu zapněte opět na 180 až 200 stupňů a dopečte dozlatova.
Dobrou chuť.