Rýžové palačinky s tvarohem a banánem a čokoládovou omáčkou - postup přípravy
Nejtenčí a nejjemnější palačinky plněné banánem a lahodným tvarohovým krémem s kondenzovaným mlékem a zakysanou smetanou a přelité čokoládou. To je nová úroveň slasti, kterou jste dosud nepoznali. Pokud si chcete u svých strávníků doopravdy „šplhnout“, pak jim připravte tuhle podmanivou dobrotu. I bez černé magie pro vás pak udělají první poslední.
Palačinky
Náplň
Omáčka
Rýžovou mouku nasypejte do mísy, přidejte bramborový škrob, cukr a špetku soli a dobře promíchejte. Do této směsi pak vyklepněte vajíčko, přilijte mléko a rozpuštěné máslo a vše vyšlehejte na homogenní těsto.
Na kamnech rozehřejte pánev s trochou oleje a smažte velmi tenké palačinky dozlatova z obou stran. Po dosmažení je vyložte do stohu a nechte vychladnout.
Připravte tvarohovou náplň. Tvaroh vyklopte do mísy, přilijte k němu kondenzované mléko a zakysanou smetanu a všechny tři suroviny důkladně promíchejte.
Banány oloupejte a nakrájejte je na plátky. Nyní berte palačinku po palačince, každou z nich namažte vrstvou tvarohové směsi a vyskládejte na ni do řady kolečka banánů. Pak palačinku smotejte do pevné roličky a rozkrájejte ji na malé kousky o velikosti banánového kolečka uvnitř.
Nakonec připravte čokoládovou omáčku. V kastrůlku smíchejte cukr, kakaový prášek se zakysanou smetanou a máslem. Vše zahřejte na kamnech, aby se suroviny rozpustily a propojily. Promíchejte je a pak touto směsí postříkejte hotové palačinky vyskládané na talíři.
A pak už si jen vychutnejte tu neskutečně skvělou dobrotu.