Tvarohový koláč - postup přípravy
Připravte rodině nebo návštěvě domácí tvarohový koláč s lehkou tvarohovou náplní a zaručeně jim uděláte radost. Domácí dezerty jsou vždy vynikající bez ohledu na to, pro co se rozhodnete. Tento koláč se skládá ze dvou částí. Ani na jednu z nich nepotřebujete nic šíleně drahého a vše zaručeně snadno seženete v každém obchodě. Příprava navíc není nijak složitá a zajisté ji snadno zvládnete.
Těsto
Náplň
Prosátou mouku smíchejte s cukrem, solí a práškem do pečiva. Chlazené máslo nakrájejte na kostky, přidejte do suché směsi a hmotu zpracujte rukama na drobky. Máslo můžete také nastrouhat na struhadle. Rozšlehejte vejce a zamíchejte do těsta. Mělo by být drobivé a hrudkovité. Vložte ho do chladničky.
Smíchejte všechny suroviny na náplň v míse a vyšlehejte mixérem do hladka. Ovoce nakrájejte na kostky. Vezměte formu a vložte do ní pečicí papír. Rozložte dovnitř drobivé těsto, pořádně ho upěchujte, vyrovnejte a udělejte malý okraj.
Rozprostřete na těsto ovoce a vše zalijte tvarohovou hmotou. Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte asi 40 minut, možná i trochu déle.