Buchty s pudinkovým krémem pečené v pánvi - postup přípravy
Chcete si upéct buchty, ale z nějakého důvodu nechcete použít nebo nemáte k dispozici troubu? Potom můžete použít osvědčený, lahodný a velice jednoduchý recept na nadýchané buchty s jemným krémem. Mile tím překvapíte nejen své děti, ale také všechny návštěvy, které s nimi pohostíte. Uvidíte, že po vás okamžitě budou chtít recept a budou toužit po jejich konzumaci v blízké době znovu a znovu!
Krém
Těsto
Jako první začněte s krémem. Smíchejte žloutky s cukrem a moukou. V hrnci zahřejte mléko s máslem. Mléko s máslem přidejte do předchozí směsi a důkladně promíchejte. Protlačte směs přes síto, aby v ní nebyly žádné hrudky. Dejte na sporák a vařte na mírném ohni do krémova.
Poté udělejte těsto. Na pracovní plochu dejte mouku, cukr, sůl, droždí a promíchejte. Uprostřed udělejte prohlubeň, do které dejte vejce, horkou vodu a mléko. Hněťte měkké, mírně lepivé těsto. Přidejte máslo a pokračujte s hnětením. Dejte do formy, zakryjte fólií a nechte nakynout.
Těsto lehce posypejte moukou, uhlaďte rukama a rozdělte na porce. Udělejte koule a nechte 15 minut stát.
Kus těsta poté rozválejte, dejte dovnitř 2 lžičky pudinku a přitiskněte.
Zakryjte a nechte 40-50 minut stát.
Smažte na suché pánvi na středním ohni z obou stran dozlatova.