Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Snadné kefírové sušenky

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Snadné kefírové sušenky - postup přípravy

Sušenky jsou ideální jako rychlá svačina nebo občerstvení pro návštěvu. Samozřejmě že jich v obchodech najdete celou řadu, ovšem těm domácím se nevyrovnají. Pokud si je připravíte doma, budou nadýchanější, a navíc vám provoní celý domov. Jednoduché sušenky zvládnou i amatéři v pečení. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který je i velmi rychlý.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si připravte základ na těsto. Smíchejte kefír, olej, sůl, cukr a sýr nastrouhaný na struhadle nebo nakrájený na kostičky.




Do tohoto základu postupně přidávejte mouku. Průběžně těsto promíchávejte, aby byla konzistence dokonalá.

Těsto by mělo být měkké, ale zároveň by mělo držet tvar. Tak poznáte, že je připravené na pokračování.

Hotové těsto rozdělte na 2 stejně velké časti. Z každé pak vytvarujte přibližně stejně velký váleček. Každý váleček zvlášť zabalte do potravinové fólie a nechte při pokojové teplotě na 30 minut odpočinout.

Po uplynutí doby můžete pokračovat. Z šišek krájejte plátky o šířce asi 1 centimetru, které rovnou vkládejte na plech vyložený pečícím papírem. Nezapomeňte nechat mezi jednotlivými sušenkami dostatečné mezery. Sušenky pečte při 180 stupních asi 20 minut.

Nyní můžete ochutnat. Už na první pohled vás zaujme jedinečná struktura a kousky sýra. Po ochutnání si vás svou jedinečnou chutí získají. Díky tomuto receptu si jednoduše připravíte sušenky z kvalitních surovin a bez chemie.

Uvidíte, že tento recept vyzkoušíte nevyzkoušíte pouze jednou. Ať už je upečete na jakoukoliv příležitost, rodinu nebo blízké zaručeně pohostíte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů