Piškot s vanilkovým krémem a čokoládou - postup přípravy
Pokud pro svou milovanou rodinu chystáte sváteční nedělní oběd a stále nemáte rozhodnuto, jakou sladkou tečkou všechny překvapíte, vyzkoušejte tento lahodný krémový dezert. Piškot s vanilkovým krémem a čokoládovou polevou nadchne všechny přítomné.
Těsto
Krém
Poleva
Nejprve si připravte těsto na dezert. V míse si vyšlehejte z bílků tuhý sníh. Pak přidejte po částech i moučkový cukr. V další fázi je potřeba ještě zakomponovat do směsi slunečnicový olej, kypřící prášek a polohrubou mouku. Vytvořte hladké polotekuté těsto. To vlijte na plech vymazaný máslem a vysypaný lískovými oříšky. Korpus pečte asi 15 minut při teplotě 180 °C. Až se těsto upeče, vyjměte ho z trouby a vyklopte na velký tác, aby byly oříšky na vrchu.
Dále si standardně dle návodu uvařte vanilkový pudink v mléce, nechte chvíli chladnout a poté do něj zamixujte změklé máslo a trochu cukru. Připravenou směs dejte stranou.
Nyní si na korpus natřete pomazánku Nutellu a na ní vyskládejte vámi zvolené sušenky namočené krátce v mléce. Nakonec na vyskládané sušenky nalijte pudinkový krém, rozetřete po celé ploše a povrch přelijte rozpuštěnou čokoládou.
Až budete mít zákusek zkompletovaný, nechte jej vychladnout ideálně v lednici. Poté podávejte pokrájený na menší porce spolu s šálkem kávy nebo čaje. Přejeme dobrou chuť.