Krémový zákusek na listovém těstě - postup přípravy
Neradi postáváte dlouho u plotny a chcete pro svou rodinu připravit chutný zákusek? Pak se inspirujte tímto receptem. Je jednoduchý, a tak ho zvládnou připravit i začátečníci. Potěšíte jím i jakoukoliv návštěvu.
Korpus
Krém
Poleva
U vajec si oddělte žloutky od bílků. Obojí dejte do samostatné misky. Poté do každé nádoby přisypte 15 lžic moučkového cukru a 3 sáčky vanilkového cukru. Nyní si vyšlehejte do sněhu bílky a poté do pěny žloutky. K těm ještě přilijte 300 mililitrů mléka, přisypte mouku, škrob a přelijte směs do většího hrnce. Zde se zbylým mlékem svařte do husté hmoty na mírném plamenu. Pak odstavte ze sporáku a do směsi vmíchejte bílkový sníh po lžících. Také je potřeba si vyšlehat do krému smetanu a dát chladit do lednice.
V další fázi si rozprostřete hotové listové těsto a dejte položte ho na plech. Pečte v troubě na 170 °C cca 15 minut. Těsto před pečením můžete propíchnout na více místech vidličkou, aby se nevzdouvalo. Až bude korpus upečený, nechte ho vychladnout. Poté na něj navrstvěte vanilkový krém, na něj následně i vyšlehanou smetanu a vše zalijte čokoládovou polevou.
Nechte tuhnout v lednici několik hodin a podávejte pokrájené na menší porce. Zákusek bude skvělý jak s kávou, kakaem, nebo čajem. Přejeme dobrou chuť.