Domácí zmrzlina z Kinder Bueno bez zmrzlinovače - postup přípravy
I když víme, že všechno je nejlepší domácí, některým dobrotám z obchodu zkrátka nelze odolat. Jednou z takových jsou křehké oplatky plněné oříškovým krémem, které se prodávají pod názvem Kinder Bueno. Jsou strašlivě dobré! A tak se zrodil nápad připravit z nich nějakou ještě větší dobrotu, třeba domácí zmrzlinu. Tu zvládnete během mžiku i bez zmrzlinovače a budete se po ní olizovat až za ušima.
Ingredience
Tyčinky Kinder Bueno vložte do mrazáku a nechte je tam aspoň půl hodiny zmrznout. Pak bude náplň hezky pevná a bude se s ní snáze pracovat. Když tyčinky zmrznou, vložte je do misky a rozdrťte je na malé kousky.
Smetanu nalijte do misky a vyšlehejte ji na pevnou pěnu. Do vedlejší misky vyklopte smetanový sýr mascarpone, přidejte k němu kondenzované mléko a vanilkovou esenci a tyto tři ingredience šlehačem vyšlehejte do nadýchané a pěnové konzistence. Nešlehejte ale příliš dlouho, aby se mascarpone nesrazilo.
Poté do smetanové hmoty přidejte rozdrcené tyčinky Kinder Bueno a sekané lískové oříšky a krátce, ale důkladně promíchejte. Nakonec do hmoty přidejte také vyšlehanou šlehačku, znovu promíchejte a nalijte do vhodné mělké uzavíratelné nádoby a vložte do mrazáku.
Nyní potřebujete trochu trpělivosti. Počkejte hodinu, poté vyndejte zmrzlinu z mrazáku a důkladně ji promíchejte metličkou. Opět uzavřete a vraťte mrazit. Po další hodině postup zopakujte. Zjistíte, že už se hmota míchá hůře. Vraťte zpět do mrazáku a celý postup opakujte ještě třikrát po 40 minutách. Tento proces je nutný proto, abyste vytvořili krémovou a jemnou zmrzlinu, která nebude vypadat jako zmrzlá cihla.
Pak už stačí jenom nabrat do misky a servírovat.
Dobrou chuť.