Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Obalované rybí filé

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Obalované rybí filé - postup přípravy

Obalované rybí filé smažené na pánvi je velmi chutná úprava rybího masa, která s sebou ale často nese celou řadu komplikací. Maso často bývá plné vody, což mívá za následek rozbřednutí mouky na povrchu a zuřivé prskání oleje do všech stran. Existuje geniální trik, který odstraní oba tyto nedostatky naráz. Vám zbude jen krásně osmažená, zlatavá a křupavá dobrota a čistá kuchyně. Možná vás to překvapí, ale tou zázračnou substancí, která to všechno zařídí, je obyčejná voda.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Rybí filety vložte do misky a okořeňte je po jedné lžičce solí, granulovaným česnekem a sušeným a drceným oreganem. Přidejte podle chuti mletý černý pepř a šťávu z jednoho (nebo více) citrónů. Vše dobře promíchejte, aby se koření dostalo na všechno maso, mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte v lednici 30 minut marinovat.

2. KROK

Mezitím do mísy vložte 4 polévkové lžíce hladké pšeničné mouky a k tomu přidejte čtyři lžíce kukuřičné mouky. Díky tomu bude obal ryby mnohem křupavější.

3. KROK

Na plotně rozehřejte pánev s vyšší vrstvou rostlinného oleje tak, aby byl opravdu hodně horký. Jinak trik nebude fungovat. Vedle si připravte nádobu s vodou a talířek s moučnou směsí. Odleželou rybu pak obalte po obou stranách v moučné směsi, ponořte ji do vody a vložte ji do vroucího oleje v pánvi.

4. KROK

Všimněte si, že z pánve nevystříkne ani jediná kapička horkého oleje.

5. KROK

Smažte rybu po obou stranách několik minut dozlatova a stejným způsobem zpracujte i zbylé kousky ryby. Hotové filé nechte maličko zchladnout a ihned podávejte s bramborovou kaší, vařeným bramborem či jen se zeleninovým salátem.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů