Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené brambory s kuřecím masem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Zapečené brambory s kuřecím masem - postup přípravy

Přinášíme vám další z řady rychlých a chutných večeří z jednoho pekáčku. Tentokrát to bude recept na zapečené brambory s kuřecím masem. Nebo snad zapečené kuřecí maso s bramborami? To nechme filozofům. V každém případě je tato kombinace velmi lahodná a bez obav ji můžete použít i pro oživení slavnostnějšího stolu. Slibujeme vám, že vás rozhodně nezklame.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Náplň

Kuchařka
Kuchařka:

Brambory důkladně umyjte a očistěte a oloupejte z nich slupku. Hlízy pak nakrájejte na kulaté plátky o síle kolem půl centimetru. Cibuli oloupejte, překrojte na polovinu a ostrým nožem je nakrájejte na tenké půlkulaté plátky.




Vezměte 750 gramů kuřecího nebo krůtího masa, ideálně stehen, důkladně je umyjte pod tekoucí vodou a odstraňte z nich kůži. Ostrým vykošťovacím nožem pak odstraňte maso z kostí a s pomocí mlýnku na maso či kuchyňského robota jej rozmělněte na jemnou hmotu. Tu vložte do mísy, dochuťte solí, pepřem, sušeným česnekem a nasekanými čerstvými bylinkami, popřípadě kořením na kuře či jiným kořením podle vaší chuti.

Do vedlejší mísy vyklopte zakysanou smetanu, přidejte k ní trochu vody, vyklepněte dvě vajíčka a dochuťte opět solí, mletým černým pepřem a kořením dle vašeho výběru. Ingredience pak velmi dobře promíchejte na jednolitou směs.


Vezměte vhodnou zapékací mísu nebo pekáč, vymažte jej rostlinným olejem a na dno vložte část mletého kuřecího masa, které dobře upěchujte. Na maso navrstvěte plátky cibule a na tu vyskládejte brambory. Posypejte je solí a pepřem a vrstvy opakujte, přičemž skončíte bramborami. Celý pekáč pak zalijte smetanovou omáčkou.

Pekáč zakryjte pokličkou či hliníkovou fólií a vložte ho do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte po dobu 40 minut. Poté sejměte alobal nebo poklici a dopečte dalších 20 minut, dokud brambory svrchu krásně nezezlátnou. Před podáváním posypejte čerstvými bylinkami.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů