Tvarohové buchty - postup přípravy
Pokud jste zvyklí péct klasické kynuté buchty plněné tvarohem, mákem nebo povidly, určitě si rádi rozšíříte obzory novým receptem, který vám nezabere tolik drahocenného času. Tyto netradiční buchty jsou také velice lahodné. Stanou se tak dokonalým doplňkem odpolední siesty se šálkem kávy. Hodit se budou ale i na snídani.
Ingredience
Ve větší míse si promíchejte prosátou hladkou mouku spolu s moučkovým cukrem, přidejte vejce, špetku soli a tvaroh. Vypracujte nejlépe rukama hladké těsto, které by se nemělo lepit. Z něj na pomoučeném vále vytvořte jakýsi válec a ten nakrájejte na stejně široké pláty. Ty ještě poválejte mezi prsty a vytvořte buchty.
Jednotlivé buchty pak vyskládejte na plech vymazaný slunečnicovým olejem. Množstvím nešetřete, aby se pečivo nepřipalovalo. Nyní si předehřejte troubu na 200 °C a poté do ní vložte pekáč s buchtami. Pečte asi pět minut z jedné strany a následně buchty otočte a dopékejte stejně dlouhý čas.
Tyto buchty z tvarohu si zamilují především milovníci šťavnatých dezertů. Pečivo tohoto typu vás nikdy dusit nebude. Buchty je možné před podáváním obalit rovněž v moučkovém cukru s mletou skořicí. Dodáte jim zase na intenzivnější chuti. Perfektní bude dezert i s jablečnou zavařeninou, zakysanou smetanou nebo šlehačkou. Už se vám sbíhají sliny? Tak se do svého výtvoru pusťte. Je skutečně výjimečný. U snídaně může dokonce nahradit housku, nebo rohlík. Stačí buchty pomazat marmeládou či džemem a skvělý pokrm je na světě. Přejeme vám dobrou chuť.