Sýrové karbanátky s párkem - postup přípravy
Nemáte času nazbyt a potřebujete připravit pro své hosty dokonalou chuťovku? Zkuste se inspirovat tímto jednoduchým, levným a lahodným receptem. Sýrové karbanátky s libovým párkem zachutnají skutečně všem přítomným. A vše zvládnete v rekordním čase, tj. zhruba do dvaceti minut.
Ingredience
Na obalení
Nejprve si připravte těstíčko na karbanátky. Párky si nakrájejte na menší kostičky a vložte do mísy. Poté si k uzenině nastrouhejte nahrubo i tvrdý sýr dle preferencí. Nyní do směsi přidejte i vejce, hladkou mouku, zakysanou smetanu a vše lžící dobře propojte, aby vám vzniklo homogenní těsto.
Nyní si z připraveného těstíčka vytvořte přiměřeně velké karbanátky a ty obalte v klasickém trojobalu. Tj. nejprve v hladké mouce, pak ve vajíčku, a nakonec ve strouhance. Až budete mít zpracovanou celou směs ze sýra a párků, smažte karbanátky v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Hotové kusy pokládejte na savé papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.
Usmažené karbanátky podávejte ideálně teplé, chutné jsou však i studené. Hodit se bude k této chuťovce i jakákoliv studená omáčka nebo dip ze zakysané smetany a česneku. Pokud máte rádi bylinky, je možné také přidat do těsta před smažením. Vhodná bude třeba pažitka, petrželka nebo i jemně nasekaná jarní cibulka. Milovníci pikantního mohou těstíčko dochutit ještě mletým chilli kořením. Přejeme vám dobrou chuť.