Jednohubky z listového těsta s česnekem - postup přípravy
Připravte si rychlé jednohubky z listového těsta podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Jsou křehké, šťavnaté a můžete je podávat teplé i zastudena.
Základ
Omáčka
Na potření
Náplň
Listové těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a rozřežte ho na stejně velké čtverečky. V každém z nich udělejte dnem sklenice důlek a pokračujte s přípravou omáčky.
Prolisovaný česnek smíchejte s kečupem a omáčkou naplňte důlky v listovém těstě. Okraje těsta potřete rozšlehaným vejcem a důlky střídavě naplňte kolečky salámu, cibule, kousky sýra, olivami a plátky žampionů.
Tip: V tomto receptu byla použita niva. Můžete ale zvolit jakýkoliv jiný oblíbený sýr, jako je například gouda nebo mozzarella. Sýr můžete také nastrouhat.
Na jednohubky položte také plátky rajčat a posypte je sušeným oreganem. Pochoutku následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem