Nepečené sušenkové kuličky s mandlemi a čokoládovou polevou - postup přípravy
Jednoduché, hezké, jemné a neuvěřitelně chutné! Připravte se na rozmazlování své rodiny a přátel. Připravte jim doma cukroví, které bude vypadat jako od profesionálního cukráře. Nikdo vám zaručeně nebude věřit, že jste tyto úžasné kuličky nekoupili v cukrárně. Ano, tak vynikající jsou!
Ingredience
Z výše uvedeného množství surovin získáte 30 až 35 bonbónů, což je obrovské množství, když na to potřebujete tak málo surovin. Až budete mít vše připravené, rozemelte sušenky mixérem a vložte je do hluboké nádoby.
Do sušenek přidejte kakaový prášek a promíchejte. Postupně přidejte kondenzované mléko.
Nejprve promíchejte lžící a poté hněťte směs rukama. Musí být hustá a tvárná. Až budete mít dokonale připravenou směs, můžete pokračovat dál.
Z výsledné směsi můžete začít tvarovat koule. Do každé vložte oloupanou mandli.
Rozbijte čokoládu na kousky a vložte ji do žáruvzdorné misky. Nalijte slunečnicový olej. Poté jej za stálého míchání nebo v mikrovlnné troubě roztavte.
Bonbóny po jednom ponořte do rozpuštěné čokolády. Vyjměte je vidličkou, počkejte, až z nich okapá přebytečná čokoláda a položte je na plech vyložený papírem na pečení.
Nechte bonbóny chladnout alespoň po dobu 30 minut. Zbývající rozpuštěnou čokoládu přeneste do hrnce. Naneste ji ve formě čas na povrch cukrovinek. Počkejte, až zatuhne.
Poté můžete čokoládové bonbóny podávat a užít si jejich úžasnou chuť! Uvidíte, že si je vychutnají dospělí ke kávě nebo čaji, ale těšit na ně budou vždycky také děti všeho věku.