Dvoubarevné pudinkové řezy - postup přípravy
Pokud máte rádi lehké a vláčné dezerty a také chuť pudinku, jistě vás potěší tento recept na řezy, které lahodí oku i chuťovým buňkám. Jejich příprava je snadná a rodinu nebo hosty překvapíte novým a chutným moučníkem.
Těsto
Krém
Na ozdobu
V míse smíchejte všechny suroviny uvedené v receptu pro přípravu těsta, kromě mouky. Máslo doporučujeme přidávat změklé, snáze se s ním pracuje. Když máte směs dobře promíchanou, po částech do ní přimíchávejte také hladkou mouku. Vypracujte vláčné těsto, zabalte ho do potravinářské folie a dejte do chladničky na 30 minut odpočinout.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink a rozdělte jej na dvě poloviny. Do jedné, ještě teplé poloviny vmíchejte čokoládový nebo oříškový krém a také nalámanou čokoládu. Světlý i tmavý krém překryjte potravinářskou folií a nechejte vychladnout.
Polovinu těsta vyválejte mezi dvěma archy pečicího papíru a dejte je na vyšší plech tak, aby těsto pokrývalo dno plechu a také kousek stěn.
Pomocí vidličky těsto lehce propíchejte.
Vezměte si dva cukrářské sáčky a naplňte je světlým a tmavým krémem. Poté pomocí sáčků vytvářejte proužky krému a střídavě je vedle sebe klaďte na těsto.
Vrstvu krému poté překryjte vyválenou druhou polovinou těsta. Těsto opět pomocí vidličky lehce propíchejte, přičemž hroty vidličky vždy opakované ponořte do mouky, aby se nelepily k těstu.
Dezert pečte v troubě předehřáté na 180 °C, a to tak dlouho, dokud se povrch nezbarví dozlatova. Poté jej vyjměte a vychladlý přelijte hotovou rozpuštěnou polevou nebo polevou, kterou jste získali rozpuštěním čokolády ve smetaně v horké lázni. Dezert nechejte v ledničce před podáváním ztuhnout.