Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaové řezy se smetanovou náplní a čokoládovou polevou

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Kakaové řezy se smetanovou náplní a čokoládovou polevou - postup přípravy

Křupavé a lahodné řezy jsou inspirované chlazenými tyčinkami. Ve skutečnosti jsou ale mnohem chutnější než jejich komerční předloha. Jsou navíc snadné na přípravu a milovat je budou jak děti, tak i dospělí.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do hluboké misky prosejte hladkou mouku, kakao, kukuřičný škrob a prášek do pečiva a všechny ingredience důkladně promíchejte. Do jiné misky vyklepněte dvě vajíčka, zasypejte je cukrem a elektrickým šlehačem obojí vyšlehejte od jemné pěny. V průběhu šlehání přilijte 30 gramů rostlinného oleje a 65 gramů kefíru pokojové teploty. Jakmile získáte homogenní hmotu, nasypejte k ní prosátou suchou směs přísad a velmi dobře do sebe obě směsi zapracujte.

2. KROK

Plech na pečení o rozměrech 20 x 30 centimetrů vyložte pečicím papírem a vlijte na něj připravené těsto. Stěrkou ho rozprostřete po celé ploše plechu a vložte ho do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct po dobu 10 minut. Po dopečení těsto nechte vychladnout a uvolněte ho z plechu tak, že jím několikrát ťuknete o pracovní plochu. Tak se bude snáze dostávat ven, aniž byste ho přitom zničili.

3. KROK

Do hluboké mísy nalijte smetanu ke šlehání a elektrickým šlehačem ji vyšlehejte do středně husté pěny. Pak přilijte kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání, dokud není hmota dostatečně pevná. V tuto chvíli už by měl být korpus zchladlý na pokojovou teplotu. Opatrně ho vyklopte na pracovní plochu, sloupněte z něj pečicí papír a s pomocí kráječe na pizzu ho rozdělte příčně na poloviny, čímž vzniknou dva stejně velké obdélníky.

4. KROK

Jeden těstový obdélník položte na tác a po okrajích ho podložte kousky pečicího papíru. Natřete na něj celou dávku smetanové směsi, přiklopte druhým obdélníkem těsta a vložte do lednice. V kastrůlku zahřejte mléko s máslem a když se máslo rozpustí, přidejte do směsi nalámanou čokoládu. Míchejte tak dlouho, dokud nezískáte hladkou a lesklou polevu. Vyndejte dort z lednice, polijte jeho povrch čokoládou a rozetřete ji i po bocích. Nyní vložte dort na 20 minut do mrazáku. Poté ho už jen rozkrájejte a podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů