Zapečená chlebová omeleta s jogurtem, sýrem feta a koprem - postup přípravy
Hledáte vydatnou a zajímavou snídani pro celou rodinu? Máme pro vás zajímavý a neotřelý recept na zapečenou omeletu s chlebovým základem, která je vláčná, chutná a dodá vám energii na celé dopoledne. Je to omeleta, která připomíná pizzu. Ozdobená je sýrem feta a je zapečená v troubě. Kromě toho tak skvěle zužitkujete chleba či jiné pečivo, které zbylo ze včerejška.
Ingredience
Pečivo nakrájejte na středně silné plátky, případně ho rozbijte na malé kousky. Zapékací mísu nebo plech vymažte rostlinným olejem a naplňte ho pečivem tak, aby jím dno bylo dokonale zakryto.
Do misky vyklepněte tři slepičí vajíčka, přilijte dvě nebo tři polévkové lžíce rostlinného oleje, vyklopte do směsi bílý jogurt a trochu posolte. Vidličkou nebo metlou vyšlehejte do homogenní konzistence.
Kopr nebo jiné oblíbené zelené bylinky omyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami. Nasekejte ho na jemné kousky a přidejte ho do misky s vaječnou směsí. Pokud byste neměli čerstvý kopr, můžete použít i konzervovaný. Ten ale nechte velmi dobře okapat, aby vám přebytečná voda nenarušovala konzistenci budoucího výrobku.
Hotovou vaječnou směs nalijte do zapékací nádoby na pečivo, které by mělo být do vajíčka důkladně namočeno. Povrch poklaďte několika plátky másla a rozdrobte rovnoměrně vrstvu sýru feta podle chuti.
Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte po dobu 30 až 35 minut. Když povrch zezlátne, vyjměte plech z trouby, nechte trochu zchladnout a ještě čerstvé podávejte. Pokud dobrotu nestačíte sníst začerstva, nedělejte si s tím starosti, chutná skvěle také vychladlá jako vždy připravená svačinka.
Dobrou chuť.